perjantai 7. elokuuta 2009

MERI

Mökki on merenrannalla, suojaisassa lahdessa. Metsikön ja rantakallioiden toisella puolella ollaan melkein avomerellä, lähistöllä kulkee sisä- ja ulkosaariston raja. Merestä otetaan kaikki ilo irti.

Tietysti kalastetaan, pääasiassa mato-ongella. Saalistakin saatetaan saada...
...joskus saaliit ovat pikkuruisia ahvenia...
...joskus vähän suurempia, tässä sorva. Ei sen väliä, mitä tulee. Yleensä saalis päästetään takaisin mereen, ei siis väliä onko roskala vai syötävää sorttia.
Myös levänkalastusta harrastetaan. Silloin saaliit on aina SUURIA. Kerralla tulee ainakin sata leväkalaa, neidin kalansaalis oli noin tuhat.

Moottorivenettä ei mökillä ole, ei ole kiire minnekään, soutamalla kerkeää hyvin. Välillä mennään isommalla porukalla, välillä teini kyydittää nuorempiaan ympäri lahtea.

Ja tietysti uidaan! Kun ruvettiin mökillä käymään, ranta oli mutapohjainen ja jonkunverran kaislikkoa kasvoi myös. Mummi on sitkeydellään nitistänyt kaislat, yksitellen kiskonut kaislat ja juurakot irti. Hiekkaranta saatiin, kun soudettiin rantakallioiden toiseltapuolelta luonnonhiekkaa.

Uimisesta nautitaan yhdessä ja erikseen, kilpaillaan ja kisaillaan, tehdään temppuja...

Sitten kun väsyttää eikä oikeen enää jaksa, niin istutaan ja katsellaan aaltoja, ehkä joku kivi veteen heitetään ja lasketaan renkaita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti