maanantai 17. elokuuta 2009

TAIVAALLA JA MAASSA

Kyllä me sitten lauantaina pakattiin eväät ja kiikarit reppuun, ja kiivettiin sinne korkealle kalliolle, sitä lentonäytöstä katsomaan. Lauantaina sää suosi sekä katsojia että lentäjiä, sunnuntainahan ilma ei ollut paras mahdollinen kyseiseen lystiin.

Hyvin nähtiin kaikki hienot ja huimat temput, meteli oli jostainsyystä pienempi kuin perjantain harjoituslennoilla. Tuuliko se vei suurimmät mökät mennessään, vai mistä lie johtunut?


Paitsi taivaalla, myös maassa riitti ihmeteltävää. Muksut olivat niinkuin hyönteis-safarilla, kaikenlaista pientä elävää oli näkösällä. Ja pitihän niitten öttiäisten kanssa yrittää päästä kosketuksiinkin. Perhosiin kiellän koskemasta, niillä kun on niin herkät siivet, muuten kyllä voi ottaa lähituntumaa. Hellästi ja nätisti, ja takaisin luontoon.


Suurimman suosion saavuttivat nämä kaksi, jonkinsortin toukka tai mittarimato ja jonkinsortin sarvijaakko. Oon vähän huono näissä hyöteisissä, perusampparit ja metsäluteet kyllä tunnen, mutta eipä juuri muille osaa lajia antaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti