perjantai 14. elokuuta 2009

TUNTUMAA...

Aamusta otettiin vähän tuntumaa koulutielle. Tuttu ja turvallinen tulee ekaluokkalaisen koulutie olemaan. Tätä pikkumetsän poikki kulkevaa kävelytietä kuljettiin monta vuotta leikkipuistoon, silloin kotiäitivuosina. Ei yhtään tienylitystä, rauhallisin mielin lähetän tytön matkaan.

Koululla käytiin lukemassa nimilistat läpi, kummankin koululaisen nimi löytyi sen luokan listoilta mistä pitikin; 1B ja 3D. Koulupihan leikkipaikka koekäytettiin. Hyvin tuo päiväkotilapsikin pihaleikeissä pärjäisi.

Tuntumaa otettiin myös tulevaan viikonloppuun. Malmin lentokentällä on viikonlopun ajan lentoshow. Luvassa monenlaista kieppujaa, kiitäjää ja esiintyjää taivaalla ja maankamaralla. Asutaan aika lähellä Malmia, joten varmasti pääsemme osallisiksi vaikkemme paikalle olekaan menossa. Tänään on taivaalla näkynyt ja kuulunut harjoituslennoilla olevia hävittäjiä yksittäin ja pareittain. Näkyi kierrettä ja silmukkaa, syöksyjä ylös ja alas, kieppumista oikein- ja väärinpäin... Mootorien jylinä oli ihan mieletön!

Poikaa vähän harmittaa, kun ei pääse paikalle. Pienimuotoiset ulkoilmatapahtumat ovat sallittuja, tämä ei sellainen ole, paikalle odotetaan kymmeniätuhansia vieraita. Mennään siis tuohon lähimetsään, korkeimmalle kalliolle. Sieltä näkee Malmin kentälle asti ja taivaalle on puuttomat näköalat. Minulle sopii hyvin, inhoan kaikkia tuhansittain ihmisiä vetäviä karkeloita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti