sunnuntai 23. elokuuta 2009

YÖ JA PÄIVÄ

Yöllä meilläkin kerätään voimia seuraavaan päivään, nukutaan , kuorsataan ja nähdään unia. Syvää ja rentouttavaa unta, kauniita unia ja herätään virkeinä uuteen aamuun.

Sitten on niitä öitä, jolloin ei nukuta. Levotonta unta, painajaisia, kuljeskelevia lapsia, sairaita lapsia, tappelevia naapureita. Niitä öitä, joiden jälkeen ei millään jaksaisi alkaa uutta päivää.

On myös öitä, jolloin uni ei vaan tule, mielessä pyörii liikaa asioita. Tekemättömiä töitä, ratkaisemattomia ongelmia, huolia lapsista ja lähimmäisistä, huonoja uutisia.

Mielessä pyörii myös iloisia uutisia ja onnellisia yllätyksiä, tulevaisuudensuunnitelmia, ideota ja ratkaisuja ongelmiin, eikä uni innostukselta tule.

Aina kuitenkin tulee aamu, uusi päivä. Parhaita aamuja on kiireettömät aamut, jolloin voi laiskasti ja pitkästi pikkuhiljaa heräillä päivään, lukea hesarin rauhassa ja nauttia aamupalasta. Muksut ehtivät leikkiä tai katsella aamuohjelmia, syödä hoputtamatta, istua sylissä.

Hirveitä aamuja on ne, jolloin juostaan kellon kanssa kilpaa, hoputetaan, kinataan, ollaan kireitä, hotkaistaan leipäpala vauhdissa. Ja koko ajan ollaan vähän jälkijunassa, on kiire ja hoppu, ehkä ehditään ajoissa.
Hyviä öitä, rauhallisia aamuja, niitä meille, kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti