torstai 3. syyskuuta 2009

KOTIKOULUA

Meillä tosiaan on nuorin poika tautinsa vuoksi kotiopetuksessa. Kotiopetusta on anottu koko lukuvuodeksi, toiveissa kuitenkin on, että pääsisi kouluun jossain vaiheessa kevätlukukaudella.

Opetusta saa 6 tuntia viikossa, oma luokanopettaja ja erityisopettaja käyvät kumpikin kerran viikossa pitämässä 3 oppituntia kerrallaan. Koulutehtäviä tulee joka päivälle, tarkoitus on pojan pysyä oman luokan tahdissa, noin suurinpiirtein.

Aamulla kun meidän muut koululaiset ovat lähteneet opinahjoihinsa ja nuorimmainen on viety päiväkotiin, poika aloittaa kouluhommat. Tällähetkellä vointi on suhteellisen hyvä, joten hienosti jaksaa keskittyä ja saa tehtävät tehtyä.

Välillä hommat vähän rönsyilee... Viime viikolla piti keksiä riimipareja ja tehdä niistä runo. Poikahan innostui tekemään tikku-ukkoteatterin runostaan. Opelle se sitten esitettiin, minä olin äänitehosteet. Ja maitokin lorisi, neidin takaosaan oli kiinnitetty maidolla täytetty lääkepiikki.

Runo kuuluu näin: Ukkonen ja neiti Tukkonen

Ammuu mylväisi neiti Tukkonen kun yllättäen jyrähti ukkonen.
Neidistä tuli hätäkkö ja sorkan alle jäi lätäkkö.
Koska neitiä jännittää hänen maha porisee ja utareista maito lorisee.

Tekstiilityö on nakitettu minulle. Tänään välttämättä halusi ompelun saloihin tutustua. Tässä on menossa ompelukoneajokortin insinööriajo, huomaa keskittynyt ilme. Hyvin pärjäsi ja läpi pääsi! Täytyy seuraavaksi keksiä joku kankaasta väsättävä ompelus.

Eiköhän tuo opiskelu onnistu näin kotioloissakin, oppilasaines on ainakin ensiluokkaista!

2 kommenttia:

  1. Ei kuulosta yhtään pahalta :) opetuksessa onnistuu yksilöllistäminen ja ryhmäkoot pysyy pieninä. Tsemppiä pienelle koululaiselle!!!

    VastaaPoista
  2. Kässänopea erityisesti tuo pieni ryhmäkoko miellyttää!!!

    VastaaPoista