perjantai 16. lokakuuta 2009

Näen tunnen kuulen maistan haistan

Pikkuriikki laittoi aistihaasteen.

1. Laita tunnustus blogiisi.
2. Kirjaa sinne myös nämä säännöt
3. Linkitä blogiin josta sait tunnustuksen.
4. Listaa viisi aistia ja kerro mitä ne sinulle merkitsevät.
5. Haasta viisi muuta blogia jättämällä niihin kommentti.

NÄKÖ: Nelikymppisenä sain silmälasit, ensin lukulasit ja nyt on käytössä monitehot. Olen näköhmisiä; muistan ihmisten kasvot mutten nimiä, näen pienetkin yksityiskohdat, hahmotan ympäristöni katselemalla. Jään usein tuijottamaan, mikä ei tietenkään ole aina soveliasta! (Tällähetkellä näkyy pöydällä palavat kynttilät)

TUNTO: Tykkään läheisyydestä, koskettelusta, kutittelusta, kainaloon käpertymisestä. Hiplaan mielelläni; vaatteita, astioita, kankaita, poskia, hiuksia... Villa ja tekokuidut saa kylmä väreet aikaiseksi, muutenkin menen herkästi kananlihalle. En ole kipuherkkä, päänsärkyä ja hermosärkyä lukuunottamatta en käytä kipulääkkeitä. (Pyllynalla oleva lampaantalja on mukavan pehmeä)

KUULO: Sairastan otoskleroosia, joka heikentää kuuloa. Korva on kerran leikattu hyvin tuloksin, nyt on taas kuulo toisesta korvasta kovasti alentunut ja luultavasti edessä uusi leikkaus. Lohdullista on, että ensimmäisenä häviää ääniala, jolla useimmat miehet puhuvat ;) Autossa kuuntelen aina musiikkia, muuten taustamusiikiksi riittää elämän äänet. Nautin suunnattomasti metsän äänimaailmasta. (Teinin huoneesta kuuluu livenettipelin ääniä)

MAKU: On enemmän makuja joita inhoan kuin makuja joista pidän. Hapan ja makea, niistä löytyy suosikit. Yökkäilen herkästi jos pistän suuhuni jotain epämiellyttävää, tähän vaikuttaa paitsi maku myös ruuan koostumus. Edellämainittu korvaleikkaus vaurioitti makuhermoa, ikävä kyllä suklaakaan ei enää maistu samalta kuin ennen! (Kävin pesulla ja hammastahna maistuu suussa)

HAJU: Myös haistelemalla hahmotan ympäristöäni. Kaupassa haistelen pesuaineet, shampoot, saippuat jne ennen ostopäätöstä. Tunnistan myös ihmisten kodit ja vaatteet hajujen perusteelle. Minulla on hajumuisti, hajut palauttavat menneitä mieleen. Rakastan märän betonin tuoksua! (Agua Lily-vartalosuihke, laitan sitä aina suihkun jälkeen)

Vastoin ohjeita, kaupanpäällisenä vielä...

KUUDES AISTI; aavistus, enne, sydämen ääni, intuitio...miksi sitä nyt nimittäisi. Tämä on ehkä se tärkein aistini jonka pohjalta teen monet päätökset ja ratkaisut. (Ei käytössä juuri nyt :) )

Laitan tämän etenpäin kahden pojan äidille, hulluna vähän kaikkeen blogiin, neljän äidille, nauraviin silmiin ja kuusen oksien alle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti