keskiviikko 18. marraskuuta 2009

Kaitaliina ja maxi-market muistoja

Kierrätyskeskus on kyllä ihana paikka, kuin suuri aarrearkku! Koskaan ei voi tietää, mitä tulee löytämään. Joskus käy tuuri ja löytää heti etsimänsä. Toisaalta, jollei löydä, on hyvä syy käydä uudestaan. Harvoin käy niin, että joutuu tyhjin käsin pois lähtemään.

Yksi viimeaikaisista ilahduttavimmista löydöistä on tämä jouluinen kaitaliina. Ihan suoraan lapsuudestani, meillä on varmaan ollut tämä sama ja muutama muukin.PAPERINEN kaitaliina. Jotenkin ihan hullua! Lapsuudessani käsityö oli vielä kovastikin arvossaan, on jotenkin hassua, että silloin oli näitä paperiliinoja. Oliko se tuolloin uutta ja hieno, vai mikä lie noiden suosion salaisuus on??


Tämä oli vielä muovikääreessä ja hintalappu päällä. Ei mitään viivakoodeja silloin!! Ei kai kassaneidit sentään noita numerosarjoja joutuneet näpyttelemään, eikös kultaisella 70-luvulla jo jotkut piipparit kassoilla ollut?!Tuli niin muistoja mieleen tuosta maxi-marketin hintalapusta. Me asuttiin Espoossa ja tehtiin parin-kolmen kuukauden välein hillittömiä shoppailureissuja Leppävaaran maxiin. Noilla reissuilla ostettiin kukkurakärrylliset kamaa, kaikkea mahdollista. Vaatteita, kenkiä, leluja, pesuaineita, kankaita, sisustustavaraa...

Tuolloin ei juuri itiksiä ja jumboja ollut. Tapiolassa oli sentään Heikintori, jonkinlainen kauppakeskus pienine liikkeineen. Ja sitten tietysti ostarit!! Meidän lähiostarilla oli pari vaateliikettä ja kirjakauppa ja KEMIKALIO ja BAARI ruokakauppojen ja kampaamon lisäksi. Ja sitten se pakollinen lähiökapakka jossa minäkin olen ensimmäiset tienestini kesätöissä ansainnut.

Mutta Maxin voittanutta ei kyllä ollut! Kaikki penskat lähdettiin aina mukaan, noilla reissuilla kun sai melkein kaiken pyytämänsä :) Nekin ihanat kiilakantaiset kengät, joissa oli pohkeeseen kieputettavat nauhat...

Voi noita aikoja!!!  

8 kommenttia:

 1. mekin ajeltiin pari kertaa talvessa kalliosta maximarkettiin kannelmäkeen! se oli suurta ja ihmeellistä, keskivertolauantaina käveltiin vaan Hakaniemeen, jossa kylläkin oli elannon tavaratalo. siis leiväthän ostettiin elannon pullapuodista, ja mä ostin kerran ihanat siniset korvikset kempparista. ne maksoi 12 markkaa ja niihin upposi useamman viikon viikkoraha....

  VastaaPoista
 2. minäkin kävin leppävaaran maxissa kun olin pieni!
  siellä oli litteät rullaportaat jotka oli aina niiiiin hienot! :D

  muistan kuinka se oli niin iso ja ihmeellinen. :D

  VastaaPoista
 3. Minäkin olen Leppävaaran Maxissa koko lapsuuteni käynyt! Paikallisjunalla aina muutama pysäkin väli sinne puksuteltiin ja kyllä oli hulppea pytinki!

  Muistatteko Maxin vuotuisen synttärit ja ne hillittömät monikerroksiset täytekakut? Mekin koululaisina rynnittiin sinne koulun jälkeen isolla lössillä ahmimaan sitä ilmaista täytekakkua, mahtoi niillä kakun leikkaajilla hermot mennä! :-D

  Ja aina sä löydät noita lapsuuden tuttuja tavaroita, mäkin elävästi muistan tuon paperiliinan!!

  VastaaPoista
 4. mäkin asuin pienenä maxin lähellä. jostain syystä mä en muista itse maxia ollenkaan (ts minkä näköistä siellä oli), mutta maximuksulan sitäkin paremmin :)

  VastaaPoista
 5. ööö, mä olen ehtinyt olla molemmissa keikkahommissa sekä maxeissa että hakiksen elannossa, tosin en 70-luvulla. Nyt ei uskois mitä on Leppävaaran maxin raunioilla pystyssä. Maailma muuttuu siskoseni.Tässä tuntee ittensä ikälopuksi kun vanhoja muistelee.

  Mulla on tallella mun lapsuudesta just tuollainen paperinen kaitaliina. Täytyykin kuvata kun haen joulukoristelaatikon varastosta.Vähän se on kärsinyt kun olen laittanut sen joulun ajaksi aina tyttöjen huoneen oveen, mutta niin nostalginen olo siitä tulee , ettei ole mielessäkään käynyt heittää sitä roskiin.nyyh.

  VastaaPoista
 6. Heh, me asuttiin Heikintorin lähellä, mutta toisinaan käytiin Maxin muksulassa. Siellähän oli pallomeren esiäiti eli vaahtomuovimeri ja taisi siellä olla ihan lastenvahtikin, kun mielikuvissani vanhemmat tekivät itsekseen ostokset.

  Ja tosiaan ne leveät rullaportaat, tai siis eikös ne ollut sellaiset "liu'ut" eikä portaat ;)

  VastaaPoista
 7. Jep, se Maxi oli sillon toooosi hieno :D Juuri juteltiin tästä äidin kanssa yksi päivä kun aina siellä käytiin. Tapiolassa oli Alepa, T-kauppa, Valintatalo ja muistan kun tuli Kotihalli, sekin oli ihan huima juttu :D

  VastaaPoista
 8. Onpa Maxi tehnyt moneen vaikutuksen :) Muistelevatkohan omat lapset Itistä ja shoppailureissuja sinne sitten vanhoilla päivillä?!

  Minun piti niistä rullaliuista kirjoittaakin bloggaukseen, mutta sitten unohtui. Oli ne vaan jotain älyttömän upeeta!!!

  VastaaPoista