maanantai 24. toukokuuta 2010

Kesän ensimmäinen

Raparperipiirakka.
Hellapoliisin supersuosittu piirasohje on meidänkin suosikki.


Uunipellillinen piirakkaa valmistuu näin:
4 munaa
3 dl sokeria
4.5 dl vehnäjauhoja
2.5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1.5 dl maitoa
150 gr sulatettua margariinia
Raparperia paloina + sokeria

* Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
*Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet
*Lisää lopuksi maito ja margariinisula
*Kaada pellille leivinpaerin päälle
*Ripottele pinnalle raparperit ja hiukan sokeria
*Paista 225 asteessa noin 15-20 min.

Kun piiras lähes kypsä, tee kuorrutuskiisseli:
Mittaa kattilaan
3 dl maitoa
1-1.5 dl sokeria
noin 2 rkl perunajauhoja
2 rkl margariinia
2 tl vaniljasokeria

*Kuumenna sekoittaen kunnes pulpahtaa ja sakenee
*Levitä piirakan päälle heti uunistaoton jälkeen

Malta jäähdytellä hetki ja nauti. NAM!!

Huomasin Hellapoliisin hieman muuttaneen sivuillaan olevaa ohjetta. Minä teen tämän vanhemman ohjeen mukaan, hyvin onnistuu ja hyvää tulee.

1 kommentti:

  1. nam.. minun piirakkaa varten ostamani raparperit syötiin pois ennen kuin ehdin leipomaan :(

    VastaaPoista