maanantai 31. toukokuuta 2010

Osastolla

Pojan osastojakso oli viimeviikolla.
Sunnuntaina sisään, yönyli nesteet menemään. Maanantaina nukutuksessa selkälääke ja näyte selkäydin-nesteestä. Iltapäivästä jättimetotreksaatti (23 tuntia sytostaatteja) tippumaan.

Kun sytostaatit tippuneet, jatkuu nestetippa. Tiputellaan ja odotellaan pitoisuuden laskua, labroja ja pitoisuuksien mittaamisia. Huonoa oloa ja syömättömyyttä. Tälläkertaa taas päänsärky selkänäytteestä. Pari sekuntia ylhäällä, ja itkee kivusta.

Nämä on niitä tiukkoja paikkoja. Jos vaan olisi valta ja voima, niin osia vaihtaisi...

Heti kun pitoisuudet on laskenu rajojen alle ja saa kotiinlähtöluvan, omat vaatteet päälle.
 Ettei ne vaan muuta mieltään!
Tulis joku ja irrottaisi letkuista!!!!

Taas hiukan lähempänä parantumista.
♥ mahtava poika ♥

15 kommenttia:

 1. Tuo on niin tuttua : ( Koska hoidot loppuvat? Teidän pojalla näyttää ainakin olevan tuuhea tukka, meillä tippui kaikki kulmakarvoja ja ripsiä myöten, mutta hoitojen loppumisen jälkeen on toki palanneet entistä vahvempina takaisin.

  VastaaPoista
 2. Voimia ja jaksamista! antaisin omistakin jos olisi mahdollista.. en osaa tähän muuta... Lähetän hyviä ajatuksia, jotkut uskoo, että näistä ois apua..

  VastaaPoista
 3. Pojalla on nyt kesän yli (ikävä kyllä) tehostevaihe. Käytännössä siis melkein yhtä rankat hoidot kuin silloin ihan alussa.

  Syksystä sitten alkaa vuoden kestävä ylläpitovaihe. Kokonaishoitoaika tulee näin olemaan 2,5-3-vuotta.

  Syksyllä pääsee palaamaan kouluun, mikä on suuri virstanpylväs :)

  Pojalla on aina ollut vahva tukka, hoitojen aikana oli kalju muttei sellainen kiiltäväkalju. Tiedät varmaan mitä tarkoitan. Ripset ja kulmat oheni, muttei lähteneet kokonaan.

  Nyt on taas tuuhea tukka ja megaripset. Saas nähdä kuinka kesän hoidot vaikuttaa...

  Millä mallilla teidän pojan hoidot on?

  VastaaPoista
 4. Hyvistä ajatuksista saa aina voimaa, kiitos!

  VastaaPoista
 5. Täältä lähetän myös vahvistavia ajatuksia pojalle ja perheelle! Jos vaan olisi valta ja voima... Niin, se on aina äidille se pahin paikka. Iso rutistus sinulle Kikka.
  (vielä vähän vaikea "ajatella" sinua Kikkana, Mude :-)

  VastaaPoista
 6. Voimia täältäkin suunnalta.

  VastaaPoista
 7. Kiitokset sympatioista!

  Niin... ajattelin että nyt on aika astua "parrasvaloihin" omalla nimellä... Eihän sitä voi koko universumin mudeksi ryhtyä, onhan tuota sarkaa täälläkin ;)

  VastaaPoista
 8. Koskettavaa. Voimia ja halauksia. Lapset on uskomattomia taistelijoita, vaikka aitina ottaisikin lapselta kaiken kivun, saryn ja murheen pois. Hienoa, etta paasette kouluun!

  VastaaPoista
 9. Täällä kyyneleet silmissä töissä luen tätä. Uskomatonta mitä pieni ihminen joutuu läpikäymään ja varmaan todella rankkaa ja koettelevaa koko perheelle. Ihan hurjasti voimia teille kaikille ja tuollaisella ihanalla positiivisella mielellä pääsee varmasti pitkälle, sekä sinä että poika! Upeeta että pääsee takaisin kouluun, iso ja tärkee askel.
  Kaunista kesää teille ja iso hali täältä!
  t. Anne, kahden lapsen äiti

  VastaaPoista
 10. Toivotan paljon tsemppiä ja voimia, söpö poika ja luja taistelija :)

  VastaaPoista
 11. Te ootte hurjan urheita. En osaa toivottaa muuta kuin jaksamista.

  VastaaPoista
 12. Tsemppiä ja jaksuja pojalle ja koko perheelle!

  VastaaPoista
 13. Meillä hoidot loppui vuoden vaihteessa ja kouluun palattiin hiihtoloman jälkeen. Nyt enää säännöllisiä kontrolleja. Käsi ei tietenkään palaa entiselleen, mutta syöpä on ainakin tältä erää ohi. Tsemppiä teille!

  VastaaPoista
 14. Kiitokset vielä kaikille!

  Lapsilla tosiaan on uskomattomat voimavarat. Joskus on ehkä ajatellut sen huuhaahöpinäksi, mutta näin se vaan taitaa olla...

  VastaaPoista