sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Painajainen

Näin viimeyönä painajaista.
Olin vieraassa talossa vieraiden ihmisten kanssa. Ulko-ovet, väliovet, kaikki ovet oli suljettu ja lukittu.
Ovien takaa kuului hirveää ääntä, sellaista käsittämätöntä huutoa, raivoa, mölyä. Tavaroita paiskottiin ja rikottiin, ovia murrettiin auki. Kaikki ne vieraat ihmiset itkivät ja huusivat, tarrautuivat minuun ja pyysivät että pelastaisin heidät. Raivoava lähestyi koko ajan, tiesin että emme pääsisi pakoon. Samalla kun viimeinen ovi lyötiin rikki, tiesin mitä minun pitäisi tehdä: "Avaa silmät ja tämä loppuu siihen" ajattelin unessa.


Avasin silmät ja pistin hetkenpäästä uudelleen kiinni. Sama uni yritti jatkua, ihan tietoisesti piti ajatella, että katson jotain muuta unta. Valitsin sitten norsut, norsulauman.

Aamulla herätessä oli hiukka hassu olo, kun muistin yön ja unet.
Miten unessa tajuaa olevansa unessa? Mistä ne norsut tuli unen aiheeksi?
Osaispa tulkita alitajuntansa ja mielensä liikkeitä :)

Poikakaan ei tulkitse unia, tauluja kyllä toisinaan. Ihan on kuin aito Edward Munch ;)

3 kommenttia:

 1. Upea taideteos. Minulla on kyllä viimeaikoina ollut taas niin vilkas unimaailma että aamulla olen ihan voipunut. Pitäisi ehkä alkaa kirjoittaa muistiin niitä ihmeellisiä unia.

  VastaaPoista
 2. Unet osaa olla kyllä kummallisia.
  Yksi ikimuistoisista omista unista on sellainen, jossa keräsin hiekkalaatikosta kolikoita taskuihini ihan kourakaupalla. Siinä sängyllä heräillessäni vielä jossain unen ja valveen rajamailla piti oikein läpytellä kaikki taskunpaikat ja herätä siihen todellisuuteen, että oishan se liian hyvää ollukkin ollakseen totta. Kylläpä ketutti.

  VastaaPoista
 3. Roosa: Meneekö sullakin kausittain? Mä nään toisinaan ihan hirveästi unia ja sitten en taas vähään aikaan näe mitään. Tai onkohan kyse vaan muistamisesta?

  Olen joskus kanssa ajatellut tuota ylöskirjaamista, ihan mielenkiinnosta. Että toistuukohan jonkintyyliset anet tietyissä elämäntilanteissa ja silleen...

  Janita: Tosi raakaa, luulee heräävänsä roopena ja todellisuudessa onkin tyhjätasku ;)

  VastaaPoista