tiistai 25. lokakuuta 2011

Muuttivat mieltään

Lääkärit siis.


Ei nyt sitten ilmeisesti olekaan parvoa.
Nyt epäilevät että sittenkin olisi allergisoitunut sulfalle. Tai siis eilinen lääkäri epäilee.
Sunnuntain tohtori oli sitä mieltä, ettei ihottuma voi johtua siitä. Kas kun poika on syönyt samaa lääkettä jo 2 ja puoli vuotta, olisi kuulema pitänyt heti oirehtia jos "syyllinen" on lääke.

Tuommoista röpöä on siis vatsassa ja selässä poskien lisäksi. Vartalolla myös yksittäisiä isompia näppyjä, joiden ympärillä vaalea rengas. Korvat välillä kovin punaiset ja kuumottavat. Ihottuma kutiaa.

Perjantaina saadaan kuulla kolmannen tohtorin mielipide.

Olisko teillä antaa dignoosia ;)

10 kommenttia:

 1. Minulle tuli tuollainen noin samanikäisenä sulfasta. Lääke jota olin saanut ennenkin. Lääkäriltä käsky lopettaa heti lääke ja vaihtaa toiseen.
  Likalle tuli vastaava pari vuotta sitten, ensin peppuun, sieltä levisi selkään ja poskiin ja sitten reisiä pitkin -lääkärin tuomio että allergisoitui (tutulle) lääkkeelle (ab) kesken kuurin, lopetettava heti ja vaihdettava toiseen...

  Meillä koko perheellä on vastaavaa lievempänä samoissa paikoissa ja on atopiaa. Mutta ei tule tuollatavalla yhtä-äkkiä ja noin voimakkaana. Posket lapsilla menevät tuohon kuntoon kyllä yleensä josain vaiheessa talvea..

  Internet-diagnosointi on kyllä huippua! =D

  VastaaPoista
 2. No voihan syherö! Sulfaa kuitenkin veikkaisin minäkin huimilla tohtorin taidoillani :D. Tyttärelle tuli sulfasta samanmoista ja oli saanut lääkettä ennenkin!
  Toivottavasti aiheuttaja selviää.

  VastaaPoista
 3. No ei tuo tosiaan parvolta enää näytä. Voi kökkö, oli mikä oli kunhan paranisi pian!

  VastaaPoista
 4. Ihottumat, näpyt ja syheröt on niin vaikeita. Ne on yks juttu, josta en mun työssä ollenkaan tykkää, onneks aina voi laittaa lääkärille, joka ei sekään välttämättä tiedä ;).

  VastaaPoista
 5. Sulffaa se meidän mummikin veikkaa. Mummi jota uskon ennemmin kuin lääkäreitä ;) Koko työuransa tehnyt sairaiden lasten hoitajana, monenlaisella osastolla "kentällä" ja osastonhoitajana.

  Poika ollut tämän viikon lääkkeettä, ja itseasiassa näpyt ja syherö on jo hailakamman punaista eikä iho ole enää edes turvoksissa.

  Näinhän se menee Mari, ei ne tohtoritkaan aina tiedä...

  VastaaPoista
 6. Mullakin tuli tuollainen ihottuma noin kymmenvuotiaana sulfasta.

  VastaaPoista
 7. Itse sain sulfasta opiskeluaikoina ja juuri tuommoiselta näytti!
  Toivottavasti helpottaa...

  VastaaPoista
 8. Meidän pojalle tuli ihan samannäköinen ihottuma kun oli mononukleoosi.

  VastaaPoista
 9. Hyvältä näyttää jo pojan iho, poskissa ja käsivarsissa enää syheröä ja punoitus kokonaan hävinnyt. Ei vieläkään saatu parvoverikokeen tulosta, itse kyllä vahvasti sulffaan kallistutaan.

  Eikös toi pusutauti kipeytä yleensä kurkun mahdollisen ihottuman lisäksi?

  VastaaPoista
 10. Sulfaa epäilisin minäkin. Itekki sille allerginen ja kasvoihin ihottumaa tuli, on jo sen verran aikaa etten tarkemmin muista. Mononukleoosissa eli pusutaudissa kuumeilua ja rauhasten turvottelua, eipä kyllä tästä ekana se tulis mieleen.

  VastaaPoista