perjantai 18. marraskuuta 2011

Lapsityövoimaa


Käytiin 9-vuotiaan kanssa työvoimapoliittisia neuvotteluja.
On saanut päähänsä, että kotitöistä pitäisi maksaa. Minun hänelle.
Oli valmiiksi hinnoitellut työt. Mitä raskaampi ja suurempi homma, sitä enemmän kustantaa.
"äidin huoneen siivoaminen..."  

 Vähän hävettää.

11 kommenttia:

 1. Meillä oli aikoinaan vanhemman pojan kanssa (nyt 18-vuotias) viikkorahasysteemi, jossa oli mahdollisuus "tienata" ns. perussumman (joka oli vain 3 euroa, tästä on jo todellakin aikaa ehkä noin kymmenen vuotta...) päälle lisää pienillä kotitöillä. Systeemi oli kuitenkin sellainen, että oli myös mahdollista, että viikkoraha oli pienempi kuin tuo perussumma...jos läksyt olivat tekemättä vielä klo 20 tuli miinusta 50 c ja muita vastaavia juttuja siinä systeemissä myös oli. Viikonloppuna sitten katsottiin, mikä oli viikon "saldo". Toki kotityöt kuuluvat lapsellekin ja ilman mitään erityistä korvausta - meille tuo systeemi aikoinaan vaan sopi hyvin siinä tilanteessa. terveisin Aake07:n äiti

  VastaaPoista
 2. Mä niin repesin sukkien parittelulle. Tulee paljon söpöjä sukkavauvoja! :D

  (Joo, tosi huono...)

  VastaaPoista
 3. Hehhe... miltäs se äitin huone oikeen näyttääkään ;D
  Ihanaa viikonloppua!!!

  VastaaPoista
 4. :)

  Täytyy nostaa hattua aloitteellisuudesta.

  VastaaPoista
 5. Ihana :D
  Meillä 13v saa "tienata" kotitöillä. Palkka yhdestä kerrasta on tyyliin 0,10-0,50e. Toisaalta ei sitten saa viikko- tai kuukausirahaa ja käyttää noita tienestejään myös ostoksiinsa. Tää tyyli sopii meille :)
  Hauskin työnsä on listassa "kärpäsen tappo".

  VastaaPoista
 6. Pakkohan niitten on jotain tehä, eihän tästä muuten tule mitään :). Meillä on keittiönsiivousvuorot, kun meillä asustaa se joku, joka sotkee ja syö kaikki herkut, eikä koskaan korjaa jälkiään. Joutuvat sitten pojat siivoamaan sen jonkun jälkiä, aika epäreilua vai mitä? Silti olen välillä ihan tukahtunut siihen, että voin siivota ja siivota ja siivota ja vain hetken ovat tavarat oikeilla paikoillaan, pieni possu eläisi sillä ruuan murusten määrällä, mitä siivoillaan pöydän alta ja pyykkikone käy puoliksi ihan turhaan, argggh. Ja ehkä kymmenen vuoden päästä kaipaan näitä aikoja...sillä luulen, että se jokukin muuttaa pois samaan aikaan kun pojat...

  VastaaPoista
 7. Aaken Ä:
  Mulla oli lapsena samantyylinen systeemi. Meillä lapset joutuu/saa osallistua joihinkin kotihommiin. Tämä palkkasysteemi in nyt niin haluttu koska kaverillakin on.

  Eve: Arvaas vaan kuinka paljon mä oon sitä nauranu :) Ei haittaa vaikka pesukone syö sukkia, jäljelle jääneet vaan pussauskoppiin parittelemaan.

  Marru: Noooo, en viittis tänne kuvia näytille laittaa...

  Tytti: Näinhän se, ei voi saada jos ei edes pyydä.

  Katja: Voi ei kun tuli mieleen lapsuus ja kesät ukin luona!! Sielläkin maksettiin kärpäsentapporahaa :)

  VastaaPoista
 8. Sarppu: Ai teilläkin asuu Joku Muu??!! Meillä on täällä nurkissa pyörimässä toinenkin härö tyyppi joka sotkee ja melskaa ja syö herkut eikä varmaan siivoo. Sen nimi on En Minä ;)

  VastaaPoista
 9. Hauka =D
  Meilläkin asuu se joku, joka ei siis ole minä. Tai yleensä Aatua syytetään, kun on pienin ;)
  Meillä ei vielä makseta kotitöistä. Onneksi lapset aika hvin siivoaa vielä ;)
  Mukavaa viikonloppua

  VastaaPoista
 10. Meillä on myös poika yrittänyt ehdottaa että kotitöistä pitäisi saada palkkaa. Tai lähinnä oman huoneen siivouksesta. Kyllä se sitten ihan ilmaiseksi vie vaikka roskiksen ulos, naama näyttää tosin siltä kun olisi vähintään joutunut rakentamaan Kiinan muurin, yksin.

  Terveisin uusi lukijasi Vera Konkkaronkkalaiset-blogista

  VastaaPoista
 11. Taika: Sehän se taitaa usein olla pienimmän osa, syntipukki. Toisaalta onhan ne usein niitä lellikkejäkin, tasapaino siis säilyy.

  Vera: Tervetuloa!
  Ei mulla kyllä pussi kauhiasti kevene vaikka vähän maksaiskin kotihommista, aikalailla laiskasti tuo jälkikasvu niitä tekee ;)

  VastaaPoista