keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Hyvää tuuria ja sopeutumista


Oon entisessä elämässä ollut naimisissa Ykän (nimi muutettu!) kanssa. 
Ykän kanssa on hyvät välit, vielä paremmat on ex-anopin kanssa.
Tyyppi tunnetaan nimellä Mummi.
Jokin aika sitten juteltiin mimmin kanssa siitä kuinka kivaa onkaan kun tulee kesä ja päästään mummin kanssa mökille, ja kuinka kivaa on kun likalla on synttärit ja mummi vie suureen lelukauppaan.
Hetken oli hiljaista ja sitten kuului mimmin suusta:
"Kyllä meillä on käyny tuuri, kun sä nait just Ykän!!"
?????????
"Kun mummihan on sen äiti, ja josset sä ois nainu sitä niin me ei tunnettas mummia."
No just!

Nuorin pojista on syksyllä menossa yläasteelle.
Haki painotettuun opetukseen, koska ei lähikouluun halunnut.
Mimmi sitä kyselemään, jotta miksei.
Poika kertomaan, että no siksei koska sinne menee kaikki leijat ja kovikset ja ne siel polttaa tupakkaa ja ihan varmaan isommat humalaankin juovat ittensä. (huhupuheita kuullut!)
Hetken oli hiljaista ja sitten kuului mimmin suusta:
"Kyllä mä sinne sopudun!"
No just!

Mä koitan sopeutua siihen, että mullon käyny niin hyvä tuuri että just tuo tyyppi syntyi meille!

16 kommenttia:

 1. No onhan se ihana! Itsekin joskus hyvänä hetkenä miettinyt jostakin lapsesta että aika kiva että just toi tyyppi on mun lapsi :-) Mut pakko tunnustaa, on niitä päinvastaisiakin fiiliksiä aika usein...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaan sepä onkin hassua, että miten sitä samoista aineksista tuleekin niin erilaisia tyyppejä!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Tällä niitä riittää, eikä yhtään ujostele niitä tuoda julki :)

   Poista
 3. Hih :). Mä itse oon käynyt sen lähikoulun, ja tosiaankin teillä fiksu poika, jos muualle hakee. Ehkä tän sopeutujankin mieli vielä muuttuu ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun vanhimmathan on sun ikäluokkaa, molemmat kävivät yläasteen muualla kun eivät halunnuut sinne lähikouluun. Sillon tais olla aika levotonta. Tässä välissä oli rauhallisempi meno, vaan nyt kuulee taas rauhattomuudesta.

   Saas tosiaan nähdä tuon sopeutujan kanssa. Kovasti kyselee missä maassa ei tarvitse käydä koulua, jos vaikka sellaiseen paikkaan muutettais ;)

   Poista
 4. Ihan mahtavaa oivaltamista! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ja kaikki jutut tulee kuin tykin piipusta.

   Poista
 5. Hihi, voi tuota teidän sanavalmista tyttöä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä sellainen sanaseppo jotta!

   Poista
 6. ;D Ihanan mutkattomia nuo lapset! Ihanaa, että teidän elämässä on tuollainen mummi! Mulla on myös aivan mahtava ex-anoppi.( Ja ihan hyvät välit sen meidän "Ykän" kanssa :)

  Minä en saanut poikaa hakemaan millekään "painotukselle". Tämä huomenna 13v täyttävä ilmoitti mulle, että "ei kannata ottaa mitään ylimääräistä, keskittyy tärkeimpiin ja tekee ne hyvin". En viitsinyt ihan heti sanoa, että niinpä,muistahan sitten tehdä hyvin "ne vähät". Huh, huh, on tuo vielä aika kiltti poika, mutta 5 luokalla läksyjä luettiin todella, tämä 6 luokka on ollut sitten vähän erillaista. Mutta, on nuo lapset kuitenkin vaan niin ihania "tyyppejä"!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä poitsu tykkää opiskelusta ja erityisesti siitä, että koulussa on oppimisrauha. Vielä oppiminen on helppoa, saas nähdä kuinka tulevaisuudessa. Toisaalta, kun ala-asteella tekee hyvän pohjatyön, niin eiköhän se siitä.

   Välillä vaan tuntuu, että ottaa homman turhan vakavasti. Jos saisi kasilla alkavan koenumeron, varmaan itkuun pillahtais. Me isänsä kanssa välistä muistutetaan, että ei ne hyvät numerot mikään pakko ole!!

   Poista
 7. On se hienoa kun teillä on Mimmi, mummi ja lähikoulu :) nuo lasten oivallukset on ihan parhaita ja pitäisi kaikki kirjata muistiin...

  VastaaPoista
 8. Mimmin jutuista sais aika nopeesti muistikirjan täyteen...

  VastaaPoista