tiistai 5. toukokuuta 2015

Hyvän mielen näyttely

ismo hölttö

Käytiin Ateneumin taidemuseossa katsomassa Ismo Höltön valokuvanäyttely. Aivan ihana!!

Kuvia katsellessa hymy nousee väkisinkin huulille. Miten osaakin kuvata niin lämmöllä ja hellyydellä, kuten näyttelyesitteessä sanotaan, kanssaihmisiä. Polvisukat ja kumipohjaiset kangaskengät, lyhyet mekot ja neuletakit, tupeeratut kampaukset, avaimet narussa kaulassa.

Kuvia katsellessa myös ihmettelee, että onko niiden ottamisesta  tosiaan vain viitisenkymmentä vuotta! Hevoset kaduilla, työmiehet pakettiauton lavalla, katuharja ja lapio työvälineinä, lantsarit ja molskihousut.

Jos yhtään kiinnostaa aikahyppy 60-luvulle, menkää ihmeessä Ateneumiin. Ihan varmasti sieltä poistutte hymy huulilla hyvällä mielellä :)


10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Jäi kyllä hymy huulille pitkäksi aikaa. Upeita mustavalkoisia kuvia.

   Poista
 2. Ihana kuva ja houkutteleva teksti.
  Näyttely vaan liian kaukana, harmi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on yksi suosikkikuvistani, siksi sen korttina valitsin. Eikö ole mahtava tuo onni ja ylpeys, joka isän kasvoilla loistaa?

   Poista
 3. Ihana kuva ja varmasti mielenkiintoinen näyttely. 60-luvun lapsena kiinnostaa kovasti. Kiitos vinkistä ja upeaa viikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni lapsuudesta tuttuja asioita minäkin kuvista löysin. Kuten moni muukin näyttelyvieras, oli kiva kuunnella muiden "...oi muistatko..."-kommentteja :)

   Poista
 4. Kuulostaa ja näyttää hyvältä. Pitäisi varmaan järjestää asiaa Helsinkiin :D Pitääpä ihan googlettaa, että kuinka kauan tuo näyttely on nähtävissä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisi olla toukokuun loppuun tuo nättely. Innostuin niin kuvista, että varasin kirjastosta pari Höltön kuvakirjaa.

   Poista
 5. Täytyy käväistä, kiitos innostamisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ainakin suosittelen, kuten myös näyttelykaverini.

   Poista