keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Toukokuussa töissä

ruusuja eskareille

Viikon migreeni lannistaa sitkeimmänkin sissin. Ei siitä sen enempää, kuin että yhtä helvettiä oli, mutta selvisinpäs taas. Seuraavaa kertaa ei odotella eikä toivota. Tulee  kun on tullakseen, mieluusti myöhemmin kuin heti kohta.

Töissä toukokuu on hulabaloobalaita, ihan kivalla tavalla. Mietitään kevätjuhlien laulut ja leikit, harjoitellaan esityksiä, kyhätään rekvisiittaa ja virittäydytään juhlatunnelmaan. Me talon nuorin porukka laulettiin ja leikittiin juhlassa lasten suosikkilaulu kuluvalta vuodelta. Tuttu ja kiva laulu = mahdollisimman vähän treenistressiä. Molemmissa isompien ryhmissä roolitettiin ja käsikirjoitettiin pienet näytelmät muksujen ehdotusten ja toiveiden pohjalta. Alkuun ei ollenkaan meinaa mistään tulla mitään ja muutaman viikon päästä tyypit esittää juttunsa ihan tosta vaan! On ne niin huippuja ne meidän talon lapset!

Haikeana sitä aina lähettää eskarit kesälaitumien kautta koulutielle. Tänäkin vuonna joukossa on muutama, joita on vuoden vanhasta hoitanut. Rakkaiksi tulleet. Ei kuivin silmin selvitty näistäkään juhlista. Niin olivat ruusunsa ansainneet. Perjantaina pari työkaveriakin lähetetään halauksin ja onnetoivotuksin kohti uusia haasteita.

Tällä viikolla ollaan tyhjennetty seiniä lasten töistä, pakattu varavaatteita ja kuravehkeitä kotiin vietäväksi, tehty viimeiset rästihommat loppuun. Huomenna koko päivän retki ja siinähän se siten on tämä kausi. Toki kesä tehdään hommia, arki rullaa eteenpäin totuttuun tapaan mutta rennommalla ja laiskemmalla otteella. Ollaan ja nautitaan pienemmästä porukasta ja toivottavasti aurinkoisesta kesästä. 

Mulla alkaa loma heinäkuun alkupuolella, eihän siihen ole enää kuin viisi viikkoa :)


14 kommenttia:

 1. Voi, munkin silmät kostuivat näistä fiiliksistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvästien aika on sellaista itkujuhlaa...

   Poista
 2. Ihania toukokuu viimeisiä päiviä <3
  - Tänään meillä juhlitaan kevätjuhlaa... kuutoset lähetetään kohti "suurtamaailmaa"... on se vaan niin haikeeta. Samalla valmistaudun viikonloppuun ja omien juhlintaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on täällä kotona yksi kutonen. Yksi etappi saavutettu kun ala-aste päättyy. Kohti uusia haasteita.

   Poista
 3. Oih <3 Kevät on kyllä niin ihmisen parasta aikaa monessakin mielessä <3

  Voin kuvitella tuon hetken, kun pieni eskarilainen pitää päästää eteenpäin. Sanoin eilen meidän päiväkodilla hoitajille, että voivat alkaa jo kouluttamaan itseään opettajiksi, kun tenava parin vuoden päästä lähtee kouluun. Voi ei, mä en voi ajatella edes sitä nyt. Itku! Mutta toisaalta se ilo, kun on saanut pienen taimen pysymään pystyssä ja valmiiksi menemään eteenpäin elämässä. Varmaan ihan parasta, puolin ja toisin. :)

  Kivaa toukokuun viimeistä viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ei aiemmin, niin viimeistään siinä vaiheessa kun eskarit laulavat lähtölaulunsa, silmät väkisin kostuu. Haikeaa ja samalla mahtavaa saatella ne pienet suuret koulutielle :)

   Poista
 4. Viikon migreeni kuulostaa kauhealta.

  Lapsista luopuminen on aina haikeaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja on kauheaa, migreeni.

   On se, sekä omista että muiden. Meidän päiväkodin yläkerrassa on koulu jossa moni eskari syksyllä koulutaipaleen aloittaa. Eivät ihan kertarykäisyllä siis onneksi katoa omille teilleen. Ekalla luokalla ne vielä juoksee syliin kun nähdään, tokalla jo ruvetaan ottamaan etäisyyttä :)

   Poista
 5. Niin sitä vaan kummasti kiintyy kaikkiin villiviikareihinkin, vaikka välillä pitää hikeä arjessa pyyhkiäkin. Aivan ihania ovat kaikki juhlat, vaan migreeni ei. Tsemppiä kesään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkein tuntuu, että villeimmät viikarit on juuri ne joihin kiintyy eniten :)

   Poista
 6. Voi ei kauhea migreeni ollut... Toivotaan ettei tule pitkään aikaan, mieluiten ei koskaan....

  Voi että lapsiin kiintyy varmasti niin kovin ja sitten kasvavat, pitää saattaa maailmalle ja monista ei varmaan kuule enää..

  Ihanaista sunnuntai-iltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikäväksein voin sukoa, että tulee se vielä ja monesti, migreeni. Ei kyllä ikävä tulis, vaikka oliskin viimeinen päänsärky ollut :)

   Mulla pyörii tässä omien lasten kavereina sellaisia lapsia, joita olen hoitanut 15 vuotta sitten. Samalla kylällä kun asuu ja työskentelee, niin piiri pieni pyörii :D

   Poista
 7. No hui kauhistus. Yksi migreenipäiväkin on jo liikaa!

  Ihanat toukokuun tunnelmat harjoituksineen, ruusuineen ja kyynelineen. Tuli melkein tippa omaankin linssiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kahdenlaista migreeniä. Toinen kestää 3 päivää ja toinen 5, tällä kertaa sain pari ylimääräistäkin päivää vähän kuin kaupanpäällisiksi. Yäh!!

   Toukokuut on kaikesta härdellistä, humusta ja eroista huolimatta ihan kivaa aikaa olla töissä :)

   Poista