lauantai 2. toukokuuta 2015

Vappu meni, toukokuu tuli

leijuvat vappupallot

vappuserpentiinit

munkki

sylissä

viipperä

vappupallot

Leijuvia ilmapalloja ja vähän serpentiiniä, siinä meidän tämänvuotiset vappukoristeet. 

Vapun parhaat munkit, sima ja seura käytiin nauttimassa lasten isosiskolassa. En ole tehnyt itse simaa vuosiin, en sen jälkeen kun viileäkaapissa ollut simapullo kävi liikaa ja poksahti rikki. Sillä seurauksella että viileäkaapin ja jääkaapin välissä ollut lasilevy hajosi sirpaleiksi... Voitte kuvitella mikä homma oli siivota kaapeista sitä simatahman sotkuista lasinsirusilppua!

Viipperä on nuorimmaisen vappuperinne, tänä vuonna omansa sai myös siskonpoika. Siitäkin kuulema tulee perinne. Ja toki vappupallot piti hommata. Siinä sitä onkin taas uudet perheenjäsenet juhannukseen asti. Nyt kun vielä katonrajassa keikkuvat ovat ihan siedettäviä. Siinä vaiheessa kun leijuvat puolivälissä huonetta ja lähtevät ilmavirran mukana perässä liitämään, eivät niin mukavia. Varsinkaan jos pääsevät yllättämään yöllisellä vessareissulla...

Meillä oli varsin mukava vappu, toivottavasti myös teillä. Se on siis toukokuu, jeah!

18 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Meillä onkin olkkarissa ikkuna lattiasta kattoon, ja talon aurinkoisella puolella. Vähänkin kun paistaa, niin valoisuutta riittää :)

   Poista
 2. Jesjes toukokuu, mahtavaa :) Kivoja kuvia olet napsinut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JesJes, ihan tosi mahtavaa. Kesäkin han nurkilla :)

   Poista
 3. Ihania vappukuvia! Simaa ei tee tämäkään mama, meillä kun ei tahdo olla sille oikein menekkiä. Äitini pitää kuitenkin meidät simoissa perinteen mukaisesti ja niin vain kiikutti simapullon tänäkin vuonna luoksemme lämpöisten munkkien kera. Tosin munkeissa pysytään omastakin takaa, niille kun on kysyntää liiankin kanssa. Aikamoinen munkkivuori tulikin vapuksi paistettua ja herkuteltua;) Aivan parasta kevään ensimmäisten grillimakkaroiden ohessa:)

  Toukokuu saa hymyn huulille, nautitaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En uskalla paistaa munkkejakaan, oon varma että huonosti käy kuuman öljyn kanssa. Onneksi on noita kyläpaikkoja joissa emännät on käteviä ja munkinpaistokin onnistuu.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Sitä samaa, eiköhän se sillain mene :)

   Poista
 5. Ihanan vappuiset kuvat. Munkit ovat suurta herkkua. Kamalan simayllätyksen olet kokenut. Itse olen ottanut tavaksi availla välillä simapullojen korkkeja, ettei käy hassusti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin vastapaistetut runsaassa sokerissa kieritellyt munkit, voi elämän onnea!

   Senverran kamalan simayllätyksen kyllä, etten toiste halua moista kohdallein sattuvan. Siksi otankin varman päälle ja simat kaupasta kotiin tai kylässä kippis.

   Poista
 6. Ihania kuvia ja olen nyt elämäntaparempassa, munkit kyllä vilisee yöunissakin, niin paljon olen ihastellut niitä joka puolella. Hirmuisesti tekisi mieli hillomunkkia.

  Leppoisaa sunnuntaita Kikka <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitä samaa remonttia täytyisi minunkin aloitella, mutta oon vaan niin herkkujen perään ettei tuu mitään :D

   Poista
 7. Vapun jälkeistä elämää!!!
  Meillä vappupallot loppui koiralaiseen. tai sain hyvän syyn kyseenalaistaa tarvitaanko palloa... Vaan kyllähän ne vappuun kuuluu ja vähän kaiholla ollaan niitä katseltu kaupassa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tuo parikymppinenkin vielä vonkui pallon perään :D Ihan kivat joo, mutta kyllä jossain vaiheessa rupeaa ärsyttämään kun leijuvat aina tiellä. Kestävyys kunniaan, mutta joku raja sentään!

   Poista
 8. Heips!

  Sinullakin leijuvia palloja, Huippua!

  VastaaPoista
 9. Mun simanteko loppui siihen kun räjäytin pullon keittiön kattoon, ja sisältö valui sitten kaapistoja hyllyineen pitkin alas. Tahroja lääppi vielä parinkin vuoden päästä.

  Puolileijuvat pallot ja liiskautuneet serpentiininpätkät... :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äääähhhh! Mä onnekse siis selvisin vaan jää-viileäkaapin putsauksella. Mutta on kyllä vihonviimeistä sotkua, mitä räjähtäny simapullo jälkeensä jättää...

   Poista