lauantai 6. kesäkuuta 2015

Opettelisiko latinaa?

valkoinen syreeni

lila syreeni

keto-orvokki

koiranputki ja niittyleinikki

voikukka

laskuvaarjot

Kyllä kelpaa kävellä työmatkaa, niin on nättiä että! Oikeasti tulee harvoin käveltyä, aina jää lähteminen niin viimetippaan ettei meinaa autollakaan keretä ajoissa. Pitäisi vaan päättää, että auto jää halliin ja jalat vieköön. Ehkäpä tavoite ensi syksylle?

Meillä nuo kaksi kalastavaa lasta opettelee kalojen latinankielisiä nimiä. Abramis brama, esox lucius, ja rutilus rutilus on ainoat joille minä osaan antaa myös suomenkielisen nimen. Kaikki muut on mulle... no latinaa. Aloin tässä ajattelemaan, että jospa yllättäisi porukat ja opettelesi vastaiskuna kasvien latinankieliset nimet! Voisi olla itsellekin iso yllätys, jos jotain mieleen jäisi. Muutakin kuin viola tricolor...

Mukavaa viikonvaihteen jatkoa!

Ne muuten on lahna, hauki ja särki, ne kalat.


16 kommenttia:

 1. No mutta ehdottomasti ja sitten vaan pihalla kukkia ihastelemassa alat ladella luikautella latinankielisiä kukkien nimiä, eikö olisikin upeeta. <3 <3

  Kivaa iltaa <3

  VastaaPoista
 2. Eiiii.itse olen tenttinyt latinaksi kasvit,selkärankaiset ja selkärangattomat..ja mitä muistan-hyvin vähän.ihan kamala tunne miten paljon asioita unohtaa. Toisaalta jotain on hyvä unohtaakin.silti kannustan kyllä opettelemaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinäpä sitä oliskin haastetta, jos nuo kaikki sinun tenttimäsi opettelisi. Luultavasti muistikapasiteetti ei riittäisi.

   Unohtaahan sitä, ja toisaalta kuitenkin muistaa ihan hassujakin asioita. Elämä!

   Poista
 3. Huh, minä en montaa taida tietää edes suomeksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään kaloja, kasveja kyllä :)

   Poista
 4. Latina on hauskaa! Saukko on Lutra Lutra, se taitaa olla suht ainut jonka tiedän eläimistä. Kasvien latinankieliset nimet alkaa jäädä pikkuhiljaa mieleen puutarhavuosien myötä. Tänä keväänä huomasin ekan kerran, että hei, mähän tunnistan kasvin pelkästä latinankielisestä nimestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi Lutra Lutra onkin mainio ja kuvaava nimi. Lynx lynx (ilves) on jäänyt kouluajoilta mieleen eläinten nimistä, Gulo gulo myös, mutten tarkistamatta muistanut ahmaksi.

   Hyvä sinä, latinaksi puutarhuroiva!

   Poista
 5. Kauniita kuvia. Tuolla ulkona olisi kyllä kokoajan, niin on kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kyllä kesä melkolailla kauneimmillaan noin luonnon osalta. Kukkii ja kukoistaa eikä helle ole vielä kuivattanut. Kaunista ja vehreää.

   Poista
 6. Jostain muistan lukeneeni, että EU:n säännösten mukaan kalatiskeillä pitäisi olla näkyvillä kalojen latinankieliset nimet. Ihan sivistävää sinänsä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai että sellainenkin säännös olisi? Kaikenlaista!

   Poista
 7. Ilman muuta, positiivista aivojumppaa ja kutkuttavia täkyjä! Kieli on itse asiassa latinismia, eli tieteelliset nimet on johdettu latinasta :) Rheum rhabarberum on mun suosikki, kutkuttavan kielen lisäksi maistuu oikein hyvin. Varsinkin vaniljan kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullon pari hyvää piirakkaohjetta, ne vasta maistuukin.

   Aivojumpasta ajattelin minäkin homman käyvän, sellaista dementian ehkäisyä siis.

   Poista
 8. Ihanat kesäkuvat. Tekee mieli lähteä noiden jälkeen pihalle oman kameran kera. Ehkä lähdenkin!

  Latina olisi kiinnostavaa ja juurikin kasvien nimet. Alkavassa kesätyössä saattaa olla latinaa luvassa himpun verran. Jännittää ajatuskin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on kuvaamisinto taas huipussaan, kesäaikaan tulee aina kuvattua ihan hirveän paljon.

   Latinaa niinkuin työsuhde-etuna, kuulostaa hyvältä ja mielenkiintoiselta.

   Poista