tiistai 30. kesäkuuta 2015

Unista

Painajainen

Ihana uni

Minä ja muutama muksuista ollaan unennäkijöitä. Mä olen aina nähnyt paljon unia, kaikenlaisia. Hyvät unet on mukavia,  painajaiset tietenkin kauheita. Onneksi sentään painajaisia näkyy vähemmän kuin hyviä unia. Päivän asiat, tekemiset, tapahtumat ja ajatukset tulee usein uniin. Osa unista on kyllä ihan tuulesta temmattuja eikä niillä ole mitään yhteyttä elävään elämään. Stressi ja huoli tuo mukanaan painajaiset ja katkonaiset yöunet.  

Usein muistan unet herättyäni. Joskus taas yrittää muistamalla muistaa eikä mitään kuvaa nouse mieleen. On vaan sellainen hyvä tai huono fiilis unesta riippuen. Sitten tuntien, päivien, viikon päästä yhtäkkiä muistaa, että ai niin!! Oon joskus miettinyt kirjoittaa unia ylös, mutta eipä ole tullut sitä tehtyä. Yksi tytöistä on kovin kiinnostunut unista ja unen maailmasta, hän omiaan kirjaa ylös.

Kun muksut oli pienempiä, oli kaikenlaisia tilanteita. Olivat nähneet unia ja pitivät niitä totena. Kerran lähdettiin liikenteeseen ja poika ihmetteli, että joko iskä ehti auton korjata. Oli nähnyt unta että mun autoni paloi ja iskä lupasi sen korjata. Edelleen on luultavasti siinä uskossa, että iskäpä se hoiti kunnialla senkin homman.

Nuorin tyttö taitaa olla porukan kovin unennäkijä, harvemmin vain nukkuu. Nämä kuvat piirsi melkein peräkkäisten öiden unista. Painajaisessa oli luokkakavereiden kanssa kiinalaisessa ravintolassa syömässä kun tuo tyyppi tuli päitä katkomaan. Onneksi tyttö oli yksi niistä viidestä jotka selvisivät. Seuraavassakin unessä tytölle kävi hyvin. Hän nukkui ikiunta, mutta onneksi paikalle sattui prinssi joka herätti hänet suudelmalla. Ooooo, ihan kuin sadussa!

Meillä muuten puhutaan toisinaan sellaisista tyypeistä kuin Kaaka, Mustakäsi, Valkohattu ja Mandariinipää. Tyttö on nähnyt tyypeistä unta ja ne on ollu niin pelottavan järkyttävän kauheita unia että niitä pitää vieläkin joskus käydä läpi. Enää ne ei pelota, mutta kauhulla muistellaan.

Ensi yöksi toivotaan ja toivotellaan hyviä öitä ja kauniita unia!


10 kommenttia:

 1. Prinssejä kiitos enemmän uniin... eli, kauniita unia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Prinssejä ja suukkoja, mikäs olis neidon nukkuessa.

   Poista
 2. Nyt ei taida kinkki maistua mulle toviin...

  VastaaPoista
 3. Täällä kanssa yksi varsinainen uneksija. Harvoin on yötä josta ei joku uni jäisi mieleen. Kauniita ja lennokkaita unia sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukaan ei ole meillä viime aikoina painajaisissa pyörinyt, kauniita unia vaan ollaan nähty, hyvä niin.

   Poista
 4. Nukun hyvin, kun en aamulla muista nähneeni unta.
  Asiat joita ressaan tulee painajaisina uneen. Ja pelko läheisten puolesta.

  Hienoja piirustuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koitan olla unille käydessä miettimättä mitään ikävää, ne valvottaa ja painajaisina uniin tulee. Mutta ihminen on, milloin sitä muulloin miettisi maailman menoa kuin nukkumaan mennessä?!

   Poista
 5. Itsellä on myös aika vilkas unimaailma. Ei tosin niin vilkas kuin puolisollani, joka näkee aivan ihmeellisiä unia. Paljon hauskempia siis kuin minä. Hyviä unia teidän poppoolle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä paitsi nähdään unia, myös puhutaan unissa. Onneksi ei sentään kävellä. Paitsi poika silloin tällöin.

   Mun hellu ei kuulema näe oikein koskaan unia. Outo tyyppi ;)

   Poista