keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Lomalaiset iltakävelyllä

Abrahaminkatu

Abrahaminkatu

Betania, Perämiehenkatu

Huvilakatu

Tehtaankatu

Olympiaterminaali

Olympiaterminaali

Kauppatori

Havis Amanda

Sunnuntaina lähdettiin ystävän kanssa iltakävelylle kaupunkiin. Metrolla Kamppiin, Abrahaminkatua Koffinpuistoon ja siitä Betaniatalolle. Mun vuosien takainen työmatka. Eikös vaan ollutkin hienot ikkunat silloisessa työpaikassa, nuo pyöreät! Punavuoresta jatkettiin Kaivopuiston, kauppatorin ja Espan puiston kautta rautatientorille. Kuljettiin hiljakseen, istuttiin penkeillä, katseltiin ja kuvattiin.

Silloin nuorena, villinä ja vapaana, oli vallan mukavaa asua Kampissa, lähellä kaikkea = lähellä rientoja. Nyt sitä arvostaa toisenlaisia asioita ja onnellisena asuu lähiössä.  Olisin kyllä valmis lähtemään vielä enempi syrjäkylille, ihan kunnolla maalle. Tiedä sitten osaisiko sitä siellä olla ja elää, haaveissa ja ajatuksissa kyllä tuntuisi hyvältä vaihtoehdolta. Ei siellä kyllä puoli yhdentoista aikaan pääsisi whopperille, niin kuin iltakävelyn päälle nyt mentiin...

Loma on kesän parasta aikaa! Ensimmäinen viidestä lomaviikosta menossa, voi vaan hymyillä :)

10 kommenttia:

 1. tuttuja paikkoja juu :D mä en sentään Kampissa asunu,sillon nuorena,mutta 6.ssa eri paikassa kylläkin 5v.n aikana :P Aika saavutus,Länsi-Helsinki ja Lintsin seutu tuli tutuksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on saanut pakata ja purkaa oikein urakalla, kun muuttotahti on ollut tuo!

   Poista
 2. Helsinki on kaunis ♥. Nyt tuli hirveä hinku kaupunkilomalle!
  Olen lähes koko ikäni asunut maalla ja kauppa on aina ollut alle kilsan päässä (se on mun kriteerini maalla asumiselle).
  Hyvää ja rentouttavaa loman jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helsinki on kaunis, varsinkin tämä itäinen osa :)

   Poista
 3. Toiseksi viimeinen lause on niin totta.

  Kaupungissa asumisessa on puolensa. Asuimme monta vuotta ison kaupungin syrjäisessä lähiössä. Melkein kuin maalla. Siinä oli kyllä ne huonot puolensakin. Kuten pitkät matkat muualle kuin lähikauppaan. Toki hyvätkin; kuten luonto lähellä.
  Nyt asutaan enemmän kaupungissa. Enkä kyllä takaisin vaihtaisi. Toki joskus vanhan kotipaikan hyviä puolia kaiholla muistelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mus arveluttaa pikkukylässä asumisessa ehkä eniten ne pienet piirit. Voi toki olla ihan kivakin että kaikki tuntee toisensa mutta sitten toisaalta... Joskus tässä omassa talossakin ottaa ohimoon kun naapurit kyylää ja kyttää. Vai luulenko vaan :D

   Poista
 4. Vuosi ja viikko sitten jäivät nuo kotikulmat taaksemme. Vielä en kaipaa niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääseehän sitä sitten takaisin jos oikein rupeaa kaipaamaan...

   Poista
 5. Voi, miten ihania kuvia. Tuli ihan ikävä Helsinkiin noiden myötä!

  Blogissani olisi sinulle haastetta tarjolla. Tule ihmeessä kurkistamaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta, vastaan ennemmin tai myöhemmin :)

   Poista