maanantai 10. elokuuta 2015

Täysihoidossa mummon mökillä


Järvellä

Tikkakisa

Sateen jälkeen

Hiekkaa varpaissa

Sammakko

Koivikko

Vuosirenkaat

Viimeisellä lomaviikolla oltiin täysihodossa mummon mökillä. Mitään ei saa/tarvitse tehdä, koska "...ei tarvitse auttaa koska meillä on oma tapa tehdä ja tiedetään mikä mihinkin tulee..." vastattiin kun tarjoutui apumieheksi. Yksi kuusi porukalla kaadettiin ja pölleiksi hakattiin, siinäpä ne hommat oli. Tiukkoja tikkakisoja, kalastamista, pihakeinussa löhöilyä, koivunlatvojen tuijottelua, järvikävelyjä. Sellaista suloista suvipuuhaa oli ohjelmassa.

Tytöillä oli taas sammakkoboxihommat. Joku kesä rakensivat lautalaatikon ja sinne keräävät sammakoita. On sammalta ja muuta kasvillisuutta, vesiastiaa ja kivenkoloa. Oon antanu niiden touhuta. Vaikka välillä miettiikin, että onkohan toi nyt ihan ok. Kyllä ne sammakot aina päästetään vapauteen, kun on ensin yks yö pidetty "lellikkinä". Tänä vuonna selvittiin erojen hetkistä itkemättä. Viime vuonna kyyneleitä vuodatettiin ihan vuolaasti. Sen täydellisimmän sammakon ikinä perään. 

Pienenä likkana omassa mummolassa ihmettelin, kun koko aika piti syödä. Aamupala, välikahvit, lounas, välikahvit, välipala, iltaruoka, iltakahvit, saunamakkarat, iltapala. Edellinen ruoka ei ollut kerennyt laskeutua kun jo seuraavaa syötiin. Äiti jatkaa äitinsä jalanjäljissä, myös mummon mökillä syödään koko ajan. "Ottakaa vähän huikopalaa", "keitetäänpä kahvit", "tulkaahan syömään". Löysä mekko tai kuminauhavyötäröiset housut on paras vaatekerta mummon mökille. Kyllä nimittäin maistuu, kesäkeittiössä avotulella tehdyt puurot, sopat ja muut mätöt. 

Mustikoita poimittiin valtavasti, valtavasti jäi vielä metsään. Mulle tulee marjametsässä aina sellainen vielä yks varvikko mania. Että jos vaikka kukaan muu ei satu juuri tälle mättäälle, niin jää hyvät marjat poimimatta. Kaikenlaista sitä ihmisen mielessä liikkuukin.

Ukkoskuuro sattui kerran kohdalle. Just ehdittiin tyttöjen kanssa yölliseltä vessareissulta takaisin petiin, kun kunnolla ja ihan päällä rysähti. Vettä tuli kuin saavista kaatamalla. Aamulla taas paistoi, niin oli nättiä ja raikasta.

Tänään mulla alko työt, huomena kaks menee kouluun, keskiviikkona viimeinen ja yhdellä ei ole lomaa ollutkaan. Arkea eletään.

12 kommenttia:

 1. Hienot kuvat :) Heh, mä muistan kuinka mäkin pienenä pyydystin johonkin lootaan sammakoita ja joka yö ne oli karanneet. Mukavaa paluuta arkeen teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän mua toi sammakkotouhu arveluttaa, mutta oon sitten antanu noitten touhuta. Ihan nätisti ne niitä käsittelee, mutta kuitenkin...

   Poista
 2. Hih... mummolat <3 tuo on niin totta, että mummolassa syödään AINA :D
  - Oikein mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummolat taitaa tosiaan olla sellaisia syöttölöitä!

   Poista
 3. Mummolat,niinpä :) Tuttua,hyvinkin tuttua edesmenneen mummuni luona <3 Oma äitini osaa jo vähän tahtia hiljentää,eikä tarvi jatkuvasti olla ruoka-pöydän ääressä.Työn iloa sinulle ja jaksamista syksyyn :D

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Aaaaaa, onneksi en yksin manioi!! Joskus yritän itselleni uskotella, että jollei kukaan poimi niin eläimet syö marjat. En usko kyllä itseäni :D

   Poista
 5. Ai, mitä tunnelmia sekä kuvissa että tekstissä. Anoppilassa meno on juurikin tuollaista. Päivät päästyään yhtä syömistä, mutta en minä yhtään valita. Anoppi osaa laittaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mullekin äidin sopat maistuu, kaikki on niin paljon parempaa kun kesäkeittiössä avotulella laittaa.

   Poista
 6. Niin ihania kuvia <3 Aivan upeita :)

  t.Nadja/napsahduksia

  VastaaPoista