tiistai 10. marraskuuta 2015

10/30; Fiiliksissä kirjastossa

Kirjastossa

Kirjastosta lainaan

Lapsena kirjastossa käyminen oli minun ja isän yhteinen juttu. Vieläkin pystyn palauttamaan mieleen sen hyvän olon tunteen joka tuli kiivetessä ylös Tapiolan kirjaston portaita. Ja se tuoksu, määrittelemätön kirjaston tuoksu, jonka voi vanhoissa kirjastoissa vieläkin tuntea. Jotain maagista siinä oli ja on. Isä kuljeskelemassa luettavaa etsimässä aikuisten kirjahyllyjen välissä, minä lastenosastolla. Lainaustiskillä leimattiin kirjan takakannessa olevaan pahviseen lainauskorttiin eräpäivä. Kotiin kuljettiin joko Otsolahden ympäri tai Tapiolantien kautta. Rannan kautta mennessä heiteltiin leipiä tai oikaistiin jään poikki. Tietä pitkin kulkiessa piti aina ja joka kerta kiivetä ilvesveistoksen selkään. 

Vuosiin en ole kunnolla lukenut kirjoja, pääasiassa "lueskelen" ammattia sivuavia opuksia, tieto- ja taitokirjoja, kirjoja joissa on paljon kuvia. Niin ja lastenkirjoja, niitä luen ääneen sekä kotona että töissä. Nauttien täysillä. Ehkä vielä joskus tulee uudelleen aika jolloin osaan taas pysähtyä lukemaan romaaneja. Toisinaan on ikävä niitä aikoja kun oli useampi kirja yhtä aikaa kesken. 

Edelleen kirjastoissa on joku erityinen tunnelmansa, joka saa viihtymään ja viipymään. Viimeksi menin vain hakemaan varauksessa olleita nukkarimusalevyjä ja kuinkas kävikään. Siellä sitä vaelteli hyllyjen välissä, pläräsi yhtä ja toista opusta, luki kappaleen sieltä toisen täältä. Ihan huomaamatta oli kulunut toista tuntia ennen kuin lainausautomaatin kautta kotio lähti. Meidän perheen yksi sisäpiiriheitto kuuluukin: äiti "käväisee" kirjastossa.

Täytyy varmaan käväistä toistamiseen tällä viikolla, näytti pari varausta tulleen noudettavaksi.


6 kommenttia:

 1. minusta tuli kirjaston suurkuluttaja lasten kanssa,ja joka ilta tulee luettua monenlaista hömppä-kirjaa tms ennen nukahtamista..Lapset kans lukee,jo melkein sen läjän saman tien läpi,minkä heille lainaan...varoitus,voit jäädä koukkuun :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lastenosasto taitaa olla tällä hetkellä se osasto josta eniten kirjoja lainaan, työn mukanaan tuomia iloja :D Tänään käytiin kirjastoautolla, mukava paikka sekin.

   Poista
 2. Ihan samat muistot lapsuudesta. Silloin kirjasto oli sellaisessa ihanassa vanhassa rakennuksessa - siellä oli upottavat vanhat nahkatuolit - ja se tuoksu- ei ollut home -oli kirjat :) Vieläkin luen paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, kirjojen tuoksu :) Toivon että omille lapsille on jäänyt yhtä hyvät kirjastoreissumuistot kuin itselleni. Ainakin on tullut kirjastoja niiden kanssa koluttua.

   Poista
 3. Ihana muisto yhteisistä hetkistä isän kans. :)
  Kirjastossa on kyllä oma tunnelmansa ja tuoksunsa. Mua nauratti tuo "käväisee" juttu, määki aina "käväsen", muuallaki ku kirjastossa, hih.
  Kirjojen lukeminen on ihan huippua, mukavia hetkiä kirjojen parissa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mäkin käväisen muuallakin kuin kirjastossa. Kirpputorikäväisyt on ihan oma lukunsa :)

   Poista