torstai 19. marraskuuta 2015

19/30; Taidetta töistä


yö ja päivä

mustikkamaalaus

nallekarhu

savitähti

Mulla on käynyt tuuri töissä tiimikamujen suhteen. Toinen saikuttaa melkein koko ajan ja toinen ei oikein välitä kättentöistä. Saan siis aikalailla vapaasti hoidella tuon puolen toiminnasta. Sehän vaan sopii minulle erinomaisen hyvin. 

Lapset meillä on 1-4 vuotiaita, joukkoon mahtuu monenlaista tekijää. Yksi keskittyy kaikkeen vain hetken ja valmista tuli. Vieruskaveri tekee ja tekee ja tekee ja vielä vähän tekee. Toinen ei halua koskea sormiväriin mutta muovailisi vaikka kuinka kauan. Joku leikkaa hienosti viivaa pitkin, toinen leikkaa kaiken pieneksi silpuksi. On pikkutarkkaa piipertäjää ja laajojen kaarien taitajaa. Innokkaita osallistujia, kiva niitten kanssa on touhuta ja tehdä.

Olen tosi tarkka siitä, että valmiit työt laitetaan nätisti esille eikä vain roiskasta seinille. Nimetään ja kehystetään. Ihaillaan yhdessä. Arvostetaan lapsen tekemää.

Ensi viikolla pienimmät pääsevät savitähtien tekoon, voin veikata että tuotokset tulevat olemaan varsin persoonallisia :)

12 kommenttia:

 1. Meillä saman ikäisiä lapsia ja onnekkaasti olen myös päässyt paljon suunnittelemaan ja vaikuttamaan kädentöihin. Kovin on mukavaa hommaa itselle. Mukavia töitä siellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kädentyöt ovat minun lempihommia töissä, uusien laulujen opettamisen mieluusti jättäisin muille. Laulan kyllä mieluusti, mutta vasta kun laulu on tuttu ja "turvallinen".

   Poista
 2. Vastaukset
  1. No kyllä kotini seinille ripustaisin :)

   Poista
 3. Olet varmasti ihana hoitotäti! <3 Lasten taide on sitä parasta. :)
  Mukavaa viikonlopun jatkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin mulla on meidän talon helpoin nimi lasten oppia sanomaan :D

   Iloa viikonvaihteeseen!

   Poista
 4. Hienoja. Itse tykkään myös katsella lasten tekemiä. Kerran yksi lapsi jäi erityisesti mieleeni. Oli joku tutun tutun tytär. Hänen taiteensa oli sellaista, että olisin ollut valmis vaikka maksamaan saadakseni niitä seinälle. Työt olivat abstrakteja ja värien sommittelulle tytöllä oli todella silmää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen säästänyt laatikkokaupalla omien lasten töitä, yhtäkään ei raaskisi heittää pois. On niitä paljon esilläkin vielä, mukavia muistoja.

   Toiset on pienestä pitäen tosi taiteellisia ja löytävät jo varhain oman tyylinsä tehdä taidetta ja ilmaista itseään.

   Poista
 5. Hei!
  Utelen, että millä tähti on maalattu vai onko siihen ripoteltu (liimaa ja) hilettä?
  Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erikeeper, pikkuliru vettä ja paljon paljon hienoa kultahilettä sekaisin. Eikös näytä melkein lasitteelta :)

   Poista