lauantai 21. marraskuuta 2015

21/30; Itäistä Helsinkiä

Marraskuun maisema

Tämmöinen maisema avautuu naapurilähiössä muksujen iskän eli mun helluni keittiönikkunasta. Ei ihan heti uskoisi, että ikkunasta katsellaan ulos itä-Helsingissä, siellä ehkä kaikkein pahamaineisimmassa lähiössä.

Mun ensimmäinen oma asunto oli Kampissa, ihan siinä metroaseman kulmilla. Sieltä sitä tuli siirryttyä pikkuhiljaa idemmäs, lyhyt asumispyrähdys Espoossa, ja taas tänne itään. Nyt en enää osaa kuvitella muualla asuvanikaa. Haaveilen mä asumisesta kunnolla maalla, jossain pellon laidalla pikku kylässä. Haaveeksi se varmaan jää, sitä on niin kiinnittynyt tänne näille nurkille. Lapset, sisarukset, sukulaiset, ystävät. Joskus mielessä käväsee ajatus keskusta-asumisesta, mutta nopeasti ne ajatukset haihtuu. Metsät ja meri, "villi ja vapaa" luonto, nekin pitää mut täällä.

Huomaattekos muuten keskellä kuvaa olevassa puussa varpushaukan? Mukana ei ollut kuin zoomiton valovoimainen linssi, vähän huono pitkänmatkan luontokuvaukseen :D

Lähiötyyppi, sellanen musta on tullut.

10 kommenttia:

 1. No ei todellakaan mikää tyypillinen Helsingin maisema.::)

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Ihan kun syvemmälläkin metsässä oltaisiin. Jos vähän kuvakulmaa nostaisi, niin tuolla kallioiden takana näkyisi toinen talo ;)

   Poista
 3. Itselle ei heti tule kuvasta mieleen Helsinki... sinne kun tullaan, niin pyöritään keskustassa ja sen tuntumassa :D Elikkä... sielläkin on metsää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä, ja näillä meidän kulmilla aika paljonkin. Eikä olla kuin noin kahdenkymmenen minuutin metromatkan päässä keskustasta :)

   Poista
 4. Aika jännä. Vai Helsingistä tuo on, enpä olisi heti arvannut. Kaunista kalliota :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vaan, voisi luulla olevansa ties missä korvessa :) Luoto tässä ympärillä onkin se mikä minua täällä itäisessä kaupungissa pitelee.

   Poista
 5. On kyllä melkoisen erämaahenkiset näkymät kyökistä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on kyl. Ja tuskin koskaan kauheasti muuttuvat, ei tollasta kalliota varmaan asuntojen tieltä käydä räjäyttelee. Ehkä jos olis viimeinen rakentamaton maapala...

   Poista