maanantai 2. marraskuuta 2015

2/30; Lehmä olis kiva

Kauppakassi

Maitohylly

maidonjuoja

Suuri perhe on kiva, paitsi kauppapäivinä. Tavallisesti käyn kerran viikossa tosi isosti kaupassa, kerran isosti ja sitten tarpeen mukaan täydennystä. Vaikka kuinka yrittäisi isommilla ostosreissuilla maitoa varata jääkaappeihin, niin täydennysreissuja tehdään siksi että maito alkaa olla lopussa. Meillä on väki jo vähentynyt vanhimpien muksujen itsenäistyessä, mutta eipä sitä maidon kulutuksessa huomaa. Koko ajan tuntuu joku olevan maidonjuonti-iässä, silleen suurkuluttaja meiningillä. Ovat ottaneet tosissaan äitinsä kehotuksen juoda maitoa, jotta tulee hyvät hampaat ja vahvat luut. 

Joskus maidonkulutuksen huippuvuosina käväisi mielessä, että saiskohan pitää lehmää parvekkeella? Käväisee ajatus toisinaan vieläkin mielessä, varsinkin jos on heittäytynyt kaupassa ihan höveliksi ja ostanut samaan aikaan kaakaojauhetta ja muroja!

Ai muuten, parhaat kauppakassit on nuo baggut! Vetää sisäänsä ihan uskomattoman määrän tavaraa, kestävät kevyet pieneen tilaan menevät ja pirteen väriset. Mun luottokauppakassit jo useamman vuoden.

15 kommenttia:

 1. Outs.
  Meillä ei osteta noin paljon maitoa edes kuukauden aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Erilaiset perheet, erilaiset tarpeet :D

   Poista
 2. Oi, mä niiiiin tiedän. Meillä menee noin 30 litraa viikossa :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin uskoa että tiiiiät :D

   Meillä riittää nykyään noin 100 litraa kuussa, vähän riippuu paljonko menee ruuanlaittoon juominkien lisäksi.

   Poista
 3. Pitääpä kertoa mitä kerran kuulin kassajonossa. Edellä ostoksia kassahihnalle latovalla rouvalla oli varmasti suuri perhe...tai maidosta heillä ainaskin tykättiin. Toisessa "loosissa" pakkasi, joku mies omia ostoksiaan ja sanoi naisella, että jos hänen pitäisi noin paljon maitoa kotiin kantaa hän ostisi oman lehmän..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D En siis ole yksin ajatuksineni!!

   Mulle ei miehet kommentoi, muutaman kerran on joku lapsi todennut jotain maitomääristä. Ja kerran kassaneiti suklaamunien määrästä.

   Poista
 4. Ihan kahdenkin lapsen kanssa maidonkulutus on ihan järjetöntä ja kädet väärällään saa kantaa kauppakasseja kotiin. Valmistuisi nyt lähi-K:n remontti ja saisivat puodin auki, lyhenisi maidonhakumatkat.

  Meillä olisi rivarin pihan verran tilaa pitää lehmää. Seinänaapurin kanssa suunniteltiin jo uima-altaan kaivamista pihoillemme, kaipa me yksi lehmäkin siinä sivussa hanskattaisiin ;)

  Hauskaa tiistaita! Ja tsemppiä kaupparumbaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän te naapurin kanssa yhteistuumin yhden lehmän hoitaisitte :)

   Mä hoitelen maidonhaut autokyydillä, en oikeasti jaksaisi maitokasseja edes lähikaupasta kotiin raahat. Teidän lähikauppa taitaa olla meidän silloin-tällöin-kauppa.

   Poista
 5. Meillä on erinäisiä maitovaivoja perheessä joten kotiin kannetaan Eilaa, tavallista maitoa, riisimaitoja ja mantelimaitoa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelinkin tuossa kirjoittaessani, että onneksi yhdellä maitolaadulla pärjätään. Soijajuomaa ja mantelimaitoa ostan itselleni smoothiekausina, niihin tehtynä tulee parhaat juomat.

   Poista
 6. Ja se ois hyvä se oma lehmä :) silloin ymmärtääkseni maidosta saa vielä ravintoakin. Pastoroitu maito taitaa olla jo aika käsitelty maito - joten jos tämä helpottais :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiiätkö, vietin lapsena kesät maalla ja mullapa oli siellä oma lehmä. Kummisedän kotitalon navetassa majaili, mutta ihan oma Muru oli. Voi niitä lehmisavuja kun iltaisin maitoa hinkillä haettiin...Vaan ei se raakamaito minulle kyllä lämpimänä vastalypsettynä maistunut :)

   Poista
 7. Lehmä parvekkeella. Mitähän taloyhtiön säännöt sanoisivat sellaisesta? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin heti nimetä muutamankin naapurin, joilla olisi asiaan sanomista. Kuten kaikkiin asioihin ;)

   Poista
 8. meillä menee varmaan 45 litraa viikossa maitoa,joten ei ois pahasta oma lehmä :D mutta oon naljaillu monelle kyll sitäki,ett suostukohan ne vetämään valiolta suoraan putken meidän keittiöön,sais ottaa maitoa suoraan hanasta ?

  VastaaPoista