maanantai 4. tammikuuta 2016

Suoraa saumaa

Saumurijäte

Suora ommel

Lankarullat

Nuppineularasia

Pyydettiin ompelemaan vauvalle pussilakanoita. Minähän ompelin. Helppoa ja nopeaa. Revi kankaat lankasuoraan sopivaan kokoon, ompele saumurilla suoraa saumaa, viimeistele käänteet ompelukoneen suoralla ompeleella. Kangasvarastoja tyhjennetty kuuden pussilakanan verran, ennen loppiaisen kyläilyreissua tarkoitus vielä pari lakanaa ommella. 

Kaivelin muutaman trikootilkun ja koristenauhan, jos unirievun tekisi. Sellainen neliö ja reunoille nauhasuikaleita hipellettäväksi. Sitä vaan mietin, että kumpi olisi parempi; nauhat yksinkertaisina vai lenkille ommeltuna? Meinaan että käykö lenkin kanssa niin, että se saattaa vahingossa kiertyä liian tiukasti sormen ympäri? On nää mummohommat niin vaikeita :D

Vaikeeta oli löytää tuo nuppineulapurkkikin. Äidillä oli lapsuudessani tuollainen ja jossain vaiheessa sain päähänpinttymän, että pitää saada samanlainen. Kaikenlaisia purkkeja kirpuilla tuli vastaan vaan tuota oikeaa ei. Vaikkei edes mikään harvinaisuus ole. Varmaan vuoden kyttäsin ja kierrätyskeskuksesta lopulta löysin. Kustansi viiskytäsenttiä. Olinpa, ja olenpa edelleen, onnellinen.

Onnellinen olen ommellessakin. Eilen oikein havahduin ajattelemaan, että miten voikin niin hyvältä tuntua katsoa juuri ompelemaansa suoraa saumaa!! Pieni ommel, iso ilo.

Ihanaa, lunta viimeinkin!

12 kommenttia:

 1. Just luin jostain, että pelkkä käsitöiden ajatteleminen rauhoittaa mielen :) mulla ajattelu ei kyllä tehoo, että pitää saada oikein äksöniä aikaseks, mutta käsitöitten tekeminen on ihanaa. Mulla noi keuhkoparat hiukan asettaa rajoituksia, mutta juuri nyt teen patalappuja ontelokuteesta ja luonaa hienosti, kilo valmiina. (tilasin 4 kiloa lisää :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mullakaan ihan vaan ajattelu rauhota, mutta tekeminen kyllä. Ennenkaikkea työn edistyminen ja valmistuminen tuo äärettömän ison onnistumisen ja onnenkin tunteen.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. No varsin ihana. Nyt vaan odotellaan, että saataisiin käyttäjä maailmaan.

   Poista
 3. Ah saumurilla surauttaminen on varsinkin ihan supernopeaa ja mukavaa puuhaa. Harmillisesti itsellä ei ole saumuria, mutta varmasti on vielä joku kaunis päivä. Hyvää alkanutta vuotta sinne <4

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ollu saumuri ties kuinka kauan, enkä enää osais ilman olla. Nopeaa ja niin siistiä.

   Kiitos ja kuin myös, mukavaa kuluvaa vuotta.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Harjoitus tekee mestarin, tässäkin hommassa ;)

   Poista
 5. Olisin minäkin onnellinen, jos saisin suoraa saumaa aikaiseksi. En ole ommellut mitään varmaan viiteentoista vuoteen, joten voin vain kuvitella millaista jälkeä saisin aikaiseksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ompelu on kuin pyörällä ajo; kun sen kessran oppii sen aina taitaa :)

   Poista
 6. Harmi kun saumureita ei ollut aikoinaan peruskoulussa, että olisi oppinut käyttämään ja itsekseen en jaksa opetella. Tosin en mä mikään ompelija oo kyllä nytkään. Kun lapset olivat pieniä,tuli jotain tehtyä, vaan siihen se innostus jäi. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos osaa ompelukoneella ommella, niin onnistuu se saumurillakin ;) Mulla vähän sama, kun muksut oli pienempiä tein paljon vaatteita heille. Pikkuruiset vaatteet on niin nopeita surauttaa ja syntyy pienestäkin kankaanpalasta. Ja kun tyypit kasvaa, kuvioon tulee myös se, että ihan kaikki äidin tekemä ei enää välttämättä kelpaa...

   Poista